Vakantie Noord-Holland

Tijdens vakanties in Noord-Holland komt u eigenlijk altijd tijd te kort. In dit deel van Nederland valt zoveel te beleven voor alle leeftijden dat u er best nog een aantal dagen langer kunt blijven. In deze regio vindt u prachtige strand met gezellige badplaatsen, unieke bezienswaardigheden en bruisende steden. Maar vooral ook prachtige landschappen en veel sportieve mogelijkheden. Marinapark Volendam is een uitstekende locatie voor een vakantie in Noord-Holland. Wanneer u hier verblijft hoeft u eigenlijk niet eens zover om vertier en vermaak te vinden. Het gezellige en bruisende Volendam leeft het hele jaar door en ook hier zijn tal van watersport mogelijkheden en andere sportieve opties.

Volendam ontdekken tijdens een vakantie in Noord-Holland

Volendam heeft een stukje cultuur wat u minimaal een keer gezien moet hebben en tijdens een vakantie in Noord-Holland heeft u hier alle gelegenheid voor. Volendam is namelijk niet alleen gezellig maar het is ook het dorp van de bijzondere klederdracht, de beroemde palingsound en de verse vis. Het is een populaire toeristische attractie en vanuit Marinapark Volendam loopt u zo naar het centrum toe. Het dorp is gelegen aan het Markermeer en vanuit Volendam kunt u ook de overtocht naar het bijzondere Marken maken. In Volendam zelf vindt u tal van visboeren, leuke winkeltjes, smalle steegjes, houten bruggen en schattige huizen. Het lijkt wel of de tijd hier heeft stil gestaan. Je kunt ook een palingrokerij bezoeken of het Volendam ’s museum. Maar Volendam is ook een leuke plek om een terrasje te pakken of een avondje te stappen.

Vakanties in Noord-Holland aan het water

Het vakantiepark ligt op loopafstand van het centrum en op een unieke locatie aan het water. Ook op Marinapark Volendam treft men de accommodaties in dezelfde leuke traditionele stijl. Het is een ideaal vakantiepark voor watersportliefhebbers, er is namelijk een jachthaven, botenverhuur en een overdekt zwembad met peuterbad. Naast het park ligt een zandstrand en natuurlijk het IJsselmeer met al zijn mogelijkheden. De verschillende typen accommodaties bieden ruimte aan maximaal 12 personen. Sommige accommodaties zijn geschikt voor mindervaliden. Hier kunt u kiezen voor een familievilla, een (geschakelde) bungalow of u kiest voor het hotel op het park. De WiFi is gratis. Er is een recreatieprogramma en een speciale Kids Club. Maar u kunt ook met zijn allen op het park een fiets huren om de omgeving te ontdekken.

Bruisende steden en historische plekken

De verschillende fiets en wandelroutes laten een groot deel van de omgeving zien. Of u neemt de auto en brengt een bezoek aan de bruisende stad Amsterdam. Maak een rondvaart door de grachten, ga lekker winkelen of bezoek het indrukwekkende Madame Tussauds. Ook de Zaanse Schans in Zaandam is zeker een aanrader. Hier herleeft de 18e en de 19e eeuw. Kijk hoe klompen gemaakt worden of geniet van de producten van andere oude ambachten. Dit stukje Nederland staat vol met oude huisjes, schuren, werkplaatsen en molens. Het is een leuk én leerzaam uitje voor het hele gezin tijdens vakanties in Noord-Holland.