Vakantie Volendam

Een vakantie in Volendam heeft alle ingrediënten om er een heerlijke tijd van te maken. Zeker als u op Marinapark Volendam verblijft. Al vanaf het moment dat u op het park aankomt proeft u de Volendamse sfeer, met name doordat alle accommodaties in de traditionele stijl zijn gebouwd. Ook de unieke ligging van het vakantiepark speelt een grote rol. Marinapark Volendam is namelijk gelegen aan het IJsselmeer. Mede hierdoor is het een veelzijdige bestemming voor de echte water(sport)liefhebbers. Maar vakanties in Volendam hebben nog meer te bieden, eigenlijk is het een ideale plek voor ieder reisgezelschap. Volendam bruist en heeft veel te ontdekken, net zoals de regio rondom Volendam. Het is een ideale basis voor leuke uitstapjes, maar voor vertier en gezelligheid hoeft u niet eens zo ver.

 

Het gezellige Volendamse centrum op loopafstand

Vanuit het vakantiepark loopt u tijdens uw vakantie in Volendam namelijk zo naar het gezellige centrum van Volendam. Via het Zuideinde loopt u zo de Haven van Volendam in met de gezellige ‘Dijk’. Hier vindt u talloze horecagelegenheden met verwarmde terrassen waardoor u hier het hele jaar door gezellig zit. Ook de leuke souvenirwinkeltjes en andere winkels zorgen voor een vakantieachtige sfeer. Natuurlijk komt u hier ook de fotogenieke traditionele huisjes tegen en ook de Volendamse klederdracht kunt u hier nog regelmatig spotten. Maar u moet ook niet gek opkijken als u ineens een bekende Nederlander tegenkomt. Volendam is niet voor niets bekend geworden door zijn ‘palingsound’. Volendam bruist en als u gezelligheid zoekt tijdens de vakanties in Volendam zit u hier zeker goed.

Er valt genoeg te ontdekken tijdens uw vakantie in Volendam

Natuurlijk is Volendam ook een heerlijke plek om cultuur te snuiven. Bezoek eens het Volendams Museum of ga eens naar de palingrokerij. Het hele gezin zal onder de indruk zijn van de Volendam Experience, een geweldige en spectaculaire manier om virtueel de geschiedenis van Volendam te ervaren. Maar ook een wandeling door Volendam is leuk. Vergeet uw camera niet met al die pittoreske houten bruggetjes en leuke huisjes. Een boottochtje maken vanuit de haven van Volendam naar het voormalige eiland Marken is ook een aanrader. Of even terug in de tijd in het nabijgelegen Zaandam met de historische Zaanse Schans. Maar ook de plaatsen Alkmaar en Amsterdam hebben ook veel te bieden tijdens uw vakantie in Volendam.

Ook voor grotere groepen of mindervaliden

Weer terug op het vakantiepark met de jachthaven kunt u genieten van alle faciliteiten die het vakantiepark heeft. Bijvoorbeeld door even te gaan zwemmen of een hapje te gaan eten. Maar u kunt hier ook een fiets of een boot huren om de rest van de omgeving te gaan verkennen. Het park heeft verschillende typen accommodaties die allemaal even comfortabel zijn. De familievilla is voor maximaal twaalf personen, de bungalows voor maximaal acht en de hotelkamers zijn voor twee personen. Er zijn ook bungalows die gelijkvloers zijn en eventueel geschikt voor mindervaliden. Zo is er voor ieder reisgezelschap een perfecte accommodatie voor heerlijke vakanties in Volendam.